مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افزايش اعتماد به نفس يكي از مهم‌ترين پارامترها براي موفقيت در زمينه‌هاي مختلف كاري، تحصيلي و حتي ارتباط با ديگران است. به‌طوركلي اعتمادبه‌نفس به اين معناست كه فرد باور داشته باشد توانايي انجام كار خاصي را دارد. طبيعتاً اين موضوع بيش از هر چيز به تجربيات گذشته و بازخوردهايي كه از ديگران گرفته بستگي دارد. پس به همين خاطر اعتمادبه‌نفس ويژگي ثابتي نيست و همواره مي‌توانيد با ايجاد تغيير در رفتارهايتان آن را بيشتر يا حتي كمتر كنيد. در ادامه روش‌هايي كاربردي جهت افزايش اعتماد به نفس آورده شده است. اما حتما براي سرعت بخشيدن و بهبود اين موضوع براي مشاوره تلفني اقدام كنيد.

منبع: افزايش اعتماد به نفس | تقويت و روش بالا بردن اعتماد به نفس

تعريف اعتماد به نفس

اعتمادبه‌نفس به‌طوركلي يك باور يا تصور است مبني بر اينكه شما احساس مي‌كنيد توانايي انجام كار خاصي را داريد يا خير. اين تصور مي‌تواند در زمينه‌هاي مختلف و يا درباره كل زندگي وجود داشته باشد. براي مثال برخي افراد علي‌رغم اينكه در زمينه‌هاي تحصيلي توانايي بالا و همين‌طور اعتمادبه‌نفس خوبي دارند، در روابط اجتماعي با مشكل مواجه هستند و به عبارتي توانايي برقراري يك رابطه پايدار را در خود نمي‌بينند.

اما گاهي فرد به‌طوركلي و در تمامي زمينه‌ها با ضعف اعتمادبه‌نفس مواجه است. اين افراد احساس مي‌كنند در كل نسبت به ديگران ناتوان هستند و هرگز نمي‌توانند مشابه ديگران باشند. بااين‌حال بايد بدانيد كه افزايش اعتماد به نفس درست مانند هر مهارت ديگري در زندگي مي‌تواند با توجه به تجربيات جديد و همين‌طور تلاش‌هاي شما تغيير كند و همواره قادر خواهيد بود اعتمادبه‌نفس خود را از آنچه هست بالاتر ببريد. براي آشنايي با مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

نشانه هاي اعتماد به نفس پايين

افرادي كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند، معمولاً ترجيح مي‌دهند كاري انجام ندهند يا حداقل كارهايشان را زير نظر ديگران انجام ندهند. اين افراد به دليل تجربه هاي اضطرابي شان، در موقعيت‌هاي جديد نيز دچار نگراني مي‌شوند. به همين خاطر نمي‌توانند از توانايي‌هاي خود به‌درستي استفاده كنند.

ضعف اعتمادبه‌نفس مي‌تواند تمامي جنبه‌هاي زندگي شما از روابط عاطفي گرفته تا عملكرد تحصيلي يا شغلي‌تان را تحت تأثير خود قرار بدهد. همين‌طور باعث خواهدشد تا احساس مثبتي نسبت به خود نداشته باشيد. به همين خاطر بهتر است براي افزايش اعتماد به نفس در خود يا هريك از اطرافيانتان كه با اين مشكل مواجه است اقدام كنيد. اگر احساس مي‌كنيد به هر دليلي به‌تنهايي نمي‌توانيد از پس مشكلات خود براييد مي‌توانيد در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد.

موانع افزايش اعتماد به نفس

پيش از آنكه به دنبال راهكاري براي افزايش اعتماد به نفس باشيدمي‌بايست دليلي كه باعث ضعف در اين زمينه‌شده را پيدا كنيد. هنگامي‌كه با اين دلايل آشنا باشيد مي‌توانيد آن‌ها را برطرف كنيد و يا در تربيت فرزندان خود به آن‌ها توجه داشته باشيد تا از اعتمادبه‌نفس پايين در آن‌ها پيشگيري كنيد. از مهم‌ترين دلايلي كه باعث كاهش اعتمادبه‌نفس فرد مي‌شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- سبك تربيتي اشتباه

نوع برخورد والدين با كودك يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه در شكل‌گيري اعتمادبه‌نفس آن‌ها تأثير مي‌گذارد. والديني كه از تمامي فعاليت‌هاي فرزندشان ايراد مي‌گيرند و اين احساس را به او القا مي‌كنند كه توانايي انجام كاري را ندارد، پدر و مادرهاي كمال‌گرايي كه معيارهاي سخت‌گيرانه‌اي براي فرزندانشان در نظر مي‌گيرند و همين‌طور آن‌هايي كه بيش‌ازحد به نيازهاي كودك توجه مي‌كنند و اجازه درگيري او با موضوعات مختلف را نمي‌دهند، باعث خواهند شد تا كودك تجربه‌اي از رويارويي با محيط نداشته و درنتيجه دليلي براي اعتماد به توانايي‌هاي خود پيدا نخواهد كرد.

2- تجربه شكست

شكست‌خوردن در انجام يك كار باعث مي‌شود تا احساس كنيم در اين زمينه توانايي كافي را نداريم يا به‌عبارت‌ديگر اعتمادبه‌نفس خود را از دست خواهيم داد. به ميزاني كه اين شكست شديدترباشد و يا در موضوع مهم‌تري شكست خورده باشيد، اعتمادبه‌نفس‌تان بيشتر دچار آسيب خواهد شد. در اين موارد افزايش اعتماد به نفس تمرين بيشتري مي‌طلبد.

3- مقايسه نابجا

گاهي اوقات فرد خود را با الگوهاي نامناسبي مقايسه مي‌كند و به خاطر اينكه توانايي‌هاي خود را به‌اندازه آن‌ها نمي‌بيند دچار مشكل در اعتمادبه‌نفس مي‌شود. اين درحاليست كه شما همواره در مقايسه خود با يك الگو مي‌بايست به ميزان تناسب خودتان با وي توجه داشته باشيد.

 

بيشتر بخوانيد : زنان با اعتماد به نفس

 

بهترين راه هاي افزايش اعتماد به نفس

1- تجربه كنيد

اصلي‌ترين دليل اعتمادبه‌نفس پايين اين‌است كه فرد تصور مي‌كند از پس انجام كار خاصي برنخواهد آمد. پس نخستين قدمي كه براي افزايش اعتماد به نفس مي‌بايست برداريد اين است كه دست از فكر كردن برداريد و به‌جاي آن شروع به عمل كنيد.

هنگامي‌كه خود را مشغول انجام فعاليتي مي‌كنيد اولاً متوجه اين موضوع خواهيد شد كه برخلاف تصورتان توانايي انجام آن كار را داريد و ثانياً مي‌توانيد با كسب تجربه نقاط ضعف خود را برطرف كنيد، از بين رفتن اين نقاط ضعف باعث بالاتر رفتن اعتماد به نفس‌تان خواهد شد.

2- افزايش مهارت

اگر در يك زمينه خاص اعتمادبه‌نفس پاييني داريد، سعي كنيد تا جاي ممكن از طريق مطالعه، تمرين و يا هر روش ديگري كه به ذهنتان مي‌رسد مهارت‌هاي خود را در آن زمينه پرورش دهيد. همان‌طور كه گفته‌شد دليل اصلي اعتمادبه‌نفس پايين اين است كه فرد احساس مي‌كند به حد كافي توانايي ندارد. درنتيجه شما با افزايش مهارت‌هايتان مي‌توانيد اين باور را در خود ضعيف كنيد.

3- كنترل افكار و احساسات

افرادي كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند در حين انجام يك كار دائماً احساس مي‌كنند كه به‌خوبي از پس آن برنمي‌آيند و احتمالاً ديگران آن‌ها را سرزنش يا مسخره خواهند كرد. وجود چنين افكاري باعث خواهدشد تا دچار اضطراب و نگراني شده و به دنبال اين اضطراب به‌واقع توانايي‌هاي‌تان براي فعاليت كاهش پيدا مي‌كند.

به همين خاطر يكي از راهكارهاي مهمي كه براي بالابردن اعتمادبه‌نفس بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه سعي‌كنيد افكار و احساسات منفي خود را كنترل كنيد. براي‌رسيدن به اين هدف مي‌توانيد به تجربيات مثبتي كه داشته‌ايد فكركنيد و يا از روش‌هايي مانند تنفس عميق يا تكنيك‌هاي آرام‌سازي استفاده كنيد. اما اگر احساس مي‌كنيد قادر نيستيد احساسات منفي خود را كنترل كنيد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد.

4- تعيين هدف و برنامه‌ريزي

يكي از راهكارهايي كه مي‌توانيد براي افزايش اعتماد به نفس از آن استفاده كنيد اين است كه اهداف و پيشرفت‌هاي خود را قابل بررسي كنيد. براي اين كار هدفي كه داريد را به‌دقت مشخص كنيد و سپس يك خط پايه براي توانايي‌هاي حال حاضر خود در نظر بگيريد.

براي مثال ممكن‌است شما به اين نتيجه برسيد كه هيچ توانايي براي‌رسيدن به هدف خود نداريد و يا توانايي‌هاي شما در حد مقدماتي است. سپس براي‌رسيدن به هدف خود برنامه‌ريزي كنيد و پس از مدتي مجدداً توانايي‌هاي خود را بررسي كرده و ثبت كنيد. اين كار به شما كمك خواهد كرد تا متوجه پيشرفتي كه به‌مرور زمان در حال دستيابي به آن هستيد باشيد و از اين طريق نگاه بهتري به توانايي‌هاي خود داشته باشيد.

5- افزايش اعتماد به نفس با ورزش كردن

ورزش به خودي خود موجب ترشح هورمون هاي شادي بخش در بدن مي‌شود. به واسطه ورزش بدني سالم‌تر خواهيد داشت. از كرختي و بي حوصلي درآمده و بدن تان شاداب تر خواهد شد. شما در اثر تجربه اين احساسات و حضور در كنار ساير ورزشكاران احساس بهتري نسبت خودتان خواهيد داشت. در نتيجه افزايش اعتماد به نفس تان را خواهيد ديد.

6- لباس هاي خوب بپوشيد

ظاهر شما بر روي برداشت هاي اوليه اطرافيان از شما تاثير زيادي دارد. تميزي، استايل، رنگ و…. پوشش شما تظاهري از شخصيت و انتخاب هايتان است. بنابراين ديگران با مشاهده ظاهرتان رفتار به خصوصي با شما خواهند داشت. با لباس‌هاي خوب شما افرادي را به خود جلب‌مي‌كنيد كه ديدگاهي مشابه شما دارند. از طرفي لباس هاي خوب بازخوردهاي بهتري براي شما به همراه دارد. پس پوشش تان روي افزايش اعتماد به نفس تان تاثير مستقيم مي‌گذارد.

7- افزايش اعتماد به نفس | حركت كنيد

برنامه ريزي وهدف گذاري كافي نيست. شما بايد در جهت ارزش ها و اهداف تان حركت كنيد. اگر سردرگم‌شده‌ايد و يا هدفي نداريد، با متخصص روانشناسي در اين زمينه مشاوره بگيريد. سكون و درجازدن احساس ناكامي بيشتري به شما خواهد داد. پس هر آنچه كه از دستتان برمي‌آيد براي خارج‌شدن از سكون انجام دهيد.

8- پيش بيني و آماده سازي

نسبت به مسائل مختلف زندگي تان هشيار باشيد. شما در هر جايگاهي داراي وظايف و مسئوليت هايي هستيد. مسلما مواجه با رويدادهايي كه هيچ آمادگي برايشان نداريد، شما را دستپاچه خواهد كرد. بنابراين بهتراست نسبت به اطرافتان پيش بيني هايي داشته باشيد. و خود را براي رويارويي با آن ها آماده كنيد.

نكات تخصصي براي افزايش اعتماد به نفس

اعتمادبه‌نفس ضعيف مي‌تواند مشكلات بسياري را براي شما ايجاد كند. افرادي كه دچار اين مشكل هستند معمولاً احساس ناتواني و افسردگي را تجربه مي‌كنند و به‌سختي براي انجام كاري اقدام مي‌كنند. باور نداشتن به توانايي‌ها باعث خواهد شد تا هنگامي‌كه كاري را شروع مي‌كنيد نيز دائماً دچار اضطراب باشيد و با توجه به تأثيري كه اضطراب در كاهش تمركز دارد آن‌ها نمي‌توانند به‌درستي از توانايي‌هاي خود براي دستيابي به هدف موردنظرشان استفاده كنند. اين كار باعث ايجاد چرخه معيوبي‌مي‌شود كه اضطراب سبب كاهش توانايي‌هاي فردشده و از اين طريق اعتمادبه‌نفس وي را با مشكلات بيشتري مواجه مي‌كند. از طرف ديگر اعتماد به‌نفس پايين باعث افزايش اضطراب در حين انجام فعاليت‌هاي مختلف مي‌شود.

در كنار تمامي اين مشكلات مي‌توان گفت اعتمادبه‌نفس پايين باعث خواهد شد تا فرد احساس خوبي نسبت به خود و مسائل مختلف زندگي نداشته باشد. به همين خاطر در شرايطي كه شما يا هر يك از اطرافيانتان درگير اين مشكل هستيد بهتر است براي درمان آن اقدام نماييد. گاهي اوقات باور نداشتن فرد به توانايي‌هاي خود به‌اندازه‌اي است كه او به‌تنهايي نمي‌تواند براي افزايش اعتماد به نفس اقدامي انجام دهد. در اين شرايط بهتر است از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد. متخصصين به شما كمك خواهند كرد تا افكار و باورهاي منفي كه درزمينهٔ اعتماد به توانايي‌هاي خود داريد را شناسايي كرده و همين‌طور راهكارهايي را براي برطرف كردن آن‌ها به شما آموزش خواهند داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افزايش اعتماد به نفس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني شغلي از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين راه براي افزايش اعتمادبه‌نفس چيست؟

با توجه به شرايط زندگي هر فرد و همين‌طور دليل كاهش اعتمادبه‌نفس مي‌توان از راهكارهاي مختلفي مثل افزايش تجربه يا تغيير باورهاي منفي استفاده كرد. اما به‌طوركلي تلاش براي انجام آنچه از آن مي‌ترسيد و افزايش تجربه راهكاريست كه در بسياري از مواقع مي‌تواند كمك‌كننده باشد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: افزايش اعتماد به نفس | تقويت و روش بالا بردن اعتماد به نفس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/11  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب